HISTORIE

Ben Scheepers

Ik kom uit een familie die al 3 generaties terug gaat in de bouwwereld.

 

Het begon ooit in 1890 bij mijn grootvader Cornelis Scheepers die in Weert met Corn. SCHEEPERS Timmerwerken begon en diverse kerken in Weert en omstreken gebouwd en gerenoveerd heeft.

 

Zijn zoon Math Scheepers (mijn opa) heeft dit in 1921 voortgezet in het gehucht “Moezel” in Weert en in 1945 werd het omgedoopt tot Aannemersbedrijf Mathieu SCHEEPERS & Zonen, het familiebedrijf waar mijn vader Twan Scheepers samen met zijn broers ook gewerkt hebben.

Mijn vader ging toen verder als bouwkundig opzichter en zelfstandig architect in Geleen en heeft in 1960 Bouw- en calculatiebureau         A.H. SCHEEPERS opgericht.
Mijn oom Louis Scheepers heeft in 1952 het aannemersbedrijf overgenomen en aannemersbedrijf Louis SCHEEPERS bv in Roermond gesticht.
Hier heb ik zelf nog gewerkt van 1994 tot 2000 als hoofd calculatieafdeling, toen het bedrijf inmiddels overgenomen was door de Jongen Bouwgroep. Hier ben ik zelf in 1986 mijn bouwcarrière gestart op het hoofdkantoor van de Jongen groep in Landgraaf op de afdeling calculatie (1986-1994).

 

Van 2000-2003 heb ik als projectleider bij Berben Bouw bv in Herten gewerkt en heb daar de woningbouw-tak onder mijn hoede gehad.

In 2003 ben ik voor het eerst als zelfstandige begonnen en mede-oprichter/-eigenaar geworden van JORY Bouwadvies bv en heb in 17 jaar tijd veel grote en kleinere projecten mogen begeleiden en ben ik voor mijn opdrachtgevers een stabiele en betrouwbare partner gebleken.

Nu werd het tijd voor een nieuwe stap, stoppen we per 31-12-2020 met JORY Bouwadvies en ga ik per 01-01-2021 als zelfstandige alleen verder onder de naam SCHEEPERS-Bouwmanagement. Terug naar de oorsprong waar het allemaal ooit begon… Corn. SCHEEPERS Timmerwerken.
Zo wordt de naam SCHEEPERS weer beter zichtbaar in de bouwwereld waar het al 130 jaar mee verbonden is.